contact

sluiten

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

info@flandersopticians.be 015 44 06 40
Onze avond rond de meetzuil gemist?

Onze avond rond de meetzuil gemist?

In maart deelde Club Flanders zijn kennis en ervaring over de meetzuil. Onze gastspreker Evert Stoot heeft een analyse gemaakt van de belangrijkste meetzuilen, inclusief de nieuwste zuilen op de markt. Tot groot enthousiasme van zijn publiek kon hij hierdoor een volledig en neutraal beeld schetsen van de verschillende toepassingen van de meetzuil.

hero-img

De meetzuil geeft de opticien de mogelijkheid om meer parameters te meten. Deze parameters zorgen ervoor dat de opticien een gedetailleerd beeld heeft van het oog van zijn klant. De toepassingen van de meetzuil gaan vaak verder dan louter het meten van parameters. Dit gaat van consulatie gegevens voor de klant over optiek, myopie, coatings, …. Tot assisteren van de klant in montuurkeuze, foto’s van de klant met zijn nieuwe bril, ... De meting van de diverse parameters blijft echter wel de hoofdrol van de meetzuil.

Deze parameters bieden de mogelijkheid om een zeer gepersonaliseerd glas aan te bieden. Dankzij de freeform technologie kunnen sterkteprofielen steeds nauwkeuriger in het glasoppervlak aangebracht worden.  Dit biedt de mogelijkheid om performantere glazen aan te bieden die punt per punt gepersonaliseerd kunnen worden. Naast parameters zoals PD, Vertex, corridor, de leesafstand, … wordt er ook rekening gehouden met montuurmaat en zelfs -type.

Meetzuilen laten toe om nauwkeuriger en persoonlijker te meten. Om een correcte meting te kunnen doen is het belangrijk dat de klant een natuurlijke houding heeft en zijn bril op ‘zijn’ manier draagt. Dit bepaalt het uiteindelijk draagcomfort en zicht. Door middel van een reeks van foto’s wordt de natuurlijke houding bepaalt. Sommige meetzuilen bepalen zelf de natuurlijke houding van de klant en meten de oogbeweging en oogdominantie. Elke meting en foto wordt bewaard en kan geïnterpreteerd worden door de opticien.

Wat als we niet meten en geen parameters doorgeven? Indien de opticien geen waarden doorgeeft, gebruikt de glasfabrikant standaardwaarden. Standaardwaarden bieden niet de mogelijkheid tot personalisatie van het glas. Bovendien wordt er geen rekening gehouden met de impact van een montuur op de manier van kijken, wat een ander zicht kan betekenen voor de klant. Als je waarden doorgeeft is het dan ook belangrijk dat je consistent alle waarden doorgeeft. Indien dit niet consistent gebeurt, zal de klant bij een volgende aankoop een ander glas krijgen met opnieuw een ander zicht tot gevolg.

De keuze van een zuil is afhankelijk van een aantal factoren. In eerste instantie kan uw glasleverancier een invloed hebben op uw keuze. Prijs en commerciële voorwaarden zijn uiteraard ook van belang. Daarnaast zijn er andere argumenten,afhankelijk van de individuele situatie: manier van werken, ruimte in de zaak, lichtinval, integratie in het interieur ed. kan maken dat je net wel of niet voor een tablet wil gaan. Elke zuil heeft zijn voor- en nadelen, de keuze is steeds een individuele keuze!

 

hero-img

Show of vakmanschap?

De meetzuil heeft een zeker showgehalte, maar biedt een meerwaarde  aan het vakmanschap van de zelfstandige opticien.


Terug naar overzicht

M

eer

tips

hero-img

Verwerf je eigen positie in de markt

lees tip
hero-img

Focus op een gezond merkenbeleid

lees tip
hero-img

Fotoshoot lente/zomer 2019

lees tip

© 2019 Wadsup. All Rights Reserved.