Event: Overname & overnemen

Event: overname & overnemen

EVENT

INZICHT

25 September 2023

Ambitieuze uitbreidingsplannen – of net aan het einde van je carrière en op zoek naar een overnemer voor je zaak? Een optiekwinkel overnemen of verkopen is méér dan een optelsom van cijfers. Drie experts zoomen in op de aandachtspunten bij de overname van een optiekbedrijf. Welke impact kan je verwachten, wat komt er op je pad – en wat betekent dat voor de toekomst van onze sector? Zorg dat je erbij bent!

Schrijf je in
Image

Op het programma

Een optiekwinkel wisselt niet zomaar van eigenaar. Tussen plan en resultaat kom je heel wat onverwachte obstakels tegen. Niet alleen financieel en administratief, maar ook persoonlijk en emotioneel is de impact voelbaar. Tijdens dit event stellen we scherp op de praktische kant, maar houden we ook rekening met de psychologische effecten.

Drie doorgewinterde experts doorlopen samen met jou alle aspecten die bij overnames komen kijken. Op basis daarvan gaan we in debat met ruimte voor vragen, bedenkingen en advies. Een zaak overnemen, of net je zaak verkopen? Aan welke kant jij je ook bevindt, deze avond mag je niét missen.

Download de whitepaper

DE SPREKERS VAN DE AVOND

Francis van der Haert

Francis van der Haert heeft meer dan 15 jaar ervaring in het adviseren van particuliere cliënten, families, family offices en familiebedrijven. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht.

Francis verzamelde reeds specifieke kennis en ruime ervaring om zijn cliënten optimaal bij te staan in alle vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten van M&A-transacties, het opzetten van buy-outstructuren, herstructureringen zoals fusies en splitsingen, kapitaalinbreng en -uitkeringen, vermogensstructurering, bedrijfsoprichtingen, aandeelhoudersovereenkomsten, enz.

Francis is officieel erkend als bemiddelaar op de lijst van de Federale Bemiddelingscommissie. Francis geeft regelmatig lezingen over onderwerpen voor verschillende professionele organisaties en federaties

Download de whitepaper
Francis van der Haert

Liesbeth Franck

Liesbeth Franck heeft een bijzondere kennis inzake erfrecht, erfbelasting en vermogensplanning. Ze werkt complexe planningen uit voor de families en vennootschappen die ze begeleidt en heeft steeds aandacht voor de persoonlijke wensen en onderlinge relaties die daarbij spelen.

Liesbeth heeft met haar ervaring in de bank- en verzekeringssector een speciale belangstelling ontwikkeld voor de vermogensplanning via levensverzekeringen.

Download de whitepaper
Liesbeth Franck

Evert Stoot

Evert Stoot, bestuurder bij Flanders Opticians, naam en gezicht van Stoot Optiek, gepassioneerd door optiek, steeds zoekend om bij te leren en ons immer amusante host van het eerste uur bij Club Flanders. Ervaringsdeskundige voor vanavond aangezien Stoot Optiek in 2020 werd overgenomen door de familie Somers.

Download de whitepaper
Image

Andere manieren om ons te zien