Optiekzaak overnemen of overlaten?

Optiekzaak overnemen of overlaten?

EVENT

ACTUA

25 September 2023

Je optiekzaak overlaten aan een nieuwe eigenaar of een optiekzaak overnemen: er komt heel wat bij kijken. Niet alleen praktisch, financieel en administratief. Ook emotioneel en persoonlijk is het een groot moment. Je optiekzaak was jarenlang een deel van jezelf. En als je een optiekzaak overneemt, is dat de start van een spannend avontuur.

Door elk aspect goed te bekijken, ben je helemaal voorbereid. Flanders Opticians bracht tijdens een druk bijgewoond event 3 experts rond de tafel voor een boeiende uiteenzetting. Download hun presentaties en ontdek cruciale inzichten rond een optiekzaak overnemen of overlaten!

Naar een 360° kijk op een succesvolle overname

Het overdragen van je optiekzaak aan een derde partij is een ingrijpende beslissing. Je neemt afscheid van een zaak waar je jarenlang hart en ziel hebt ingelegd. Bovendien neemt een overname heel wat tijd in beslag. Het is een langdurig proces, waarbij je goed op de details moet letten.

Wil je zelf een zaak overnemen – als externe partij of medewerker? Dan zoek je best alle informatie op voor je van start gaat. Het is een grote stap en je komt het best goed voorbereid aan de start.

Het thema is brandend actueel. Steeds meer investeringsgroepen roeren zich op de optiekmarkt. Maar ook medewerkers staan vaak klaar om een optiekzaak over te nemen. Door alle voordelen en risico’s goed af te wegen, maak je de juiste beslissing. En zorg je voor een succesvolle toekomst voor jezelf en je optiekzaak.

Download de whitepaper
Foto tijdens het event optiekzaak overnemen of overlaten

Alle cruciale inzichten verzameld

Download de presentaties van Francis van der Haert en Liesbeth Franck. Francis maakt je wegwijs in de praktische en financiële uitdagingen – én kansen. Liesbeth geeft je alle essentiële info als je je zaak wil overlaten aan een familielid

Bevestig jouw gegevens en vervolgens zal de presentatie automatisch downloaden.

Over de sprekers

Francis van der Haert

Adviseur familiebedrijven/Specialist ondernemingsrecht

Met meer dan 15 jaar ervaring op de teller, staat Francis cliënten bij in alle vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten van overnames. Hij gaat dieper in op wat er komt kijken bij het overlaten of overnemen van een zaak.

Hoe verloopt het proces? Hoe start je met een accurate waardebepaling? Wat houdt de overname juist in: de exploitatie of de vennootschap zelf – en welke structuren hanteer je het best? Wat als je jouw zaak overlaat aan een werknemer?

Zijn presentatie maakt je wegwijs in de praktische en financiële uitdagingen – én kansen – op je pad.

Francis van der Haert

Liesbeth Franck

Expert erfrecht, vermogensbelasting & erfbelasting

Expert erfrecht, vermogensbelasting & erfbelastingLiesbeth begeleidt families en vennootschappen met aandacht voor hun persoonlijke wensen en onderlinge relaties.

Waarop moet je letten als je jouw optiekzaak overlaat aan een familielid? Welke aspecten moet je incalculeren op lange termijn? Welke impact heeft dit op je andere kinderen? Wie krijgt zeggenschap en wat gebeurt er met de winst?

Wil je jouw optiekzaak overlaten aan een familielid? Dan is haar presentatie essentiële informatie om goed van start te gaan.

Liesbeth Franck

Evert Stoot

Ervaren opticien en bestuurslid Flanders Opticians

Als vakman en collega-opticien belichtte Evert het thema vanuit persoonlijke en betrokken hoek. Hij ging dieper in op de emotionele laag van een overname. En duidde op het belang van het inwinnen van accurate informatie, goede begeleiding en het ontwikkelen van de juiste aanpak.

Denk goed na over de beslissing die je neemt. Zorg dat je aan alle aspecten denkt wanneer je het proces in gang zet. Wees altijd voorbereid op het onverwachte. En vooral: neem de beslissing op je eigen tempo, in eer en geweten.

Download de whitepaper
Image

Andere manieren om ons te zien