Beroep van Opticien-Optometrist in het nieuws

Het beroep van Opticien-Optometrist in het nieuws

HET BEROEP VAN OPTICIEN-OPTOMETRIST IN HET NIEUWS

14 juni 2023

Het nieuwe koninklijk besluit rond het beroep opticien – optometrist, is volop in het nieuws geweest. “Geen bril meer zonder voorschrift”, is vaak de kop maar wordt wel steeds genuanceerd verder in het artikel. Uiteraard beroert dit de gemoederen en roept dit heel wat vragen op.

Beroep van Opticien-Optometrist in het nieuws

REACTIE VOOR JE KLANTEN

Je beslist natuurlijk zelf of je hierover communiceert met je klanten. Als je dat toch zou willen, kan je onderstaande tekst gebruiken als leidraad:

 

Misschien heb je het al opgemerkt in het nieuws. Vanaf 2024 heb je in bepaalde gevallen een voorschrift van de oogarts nodig om een bril op sterkte te kopen.

Als opticien-optometrist specialiseer ik me al jarenlang in nauwkeurige en professionele oogmetingen. Daar gingen tal van opleidingen en bijscholingen aan vooraf – maar ook investeringen in hoogtechnologische meetapparatuur.

Wanneer ik een mogelijke oogafwijking vaststel, verwijs ik mijn klanten meteen door naar de oogarts. Die wisselwerking komt iedereen ten goede. Daarom willen we die werkwijze blijven toepassen. Onze laagdrempelige expertise is een noodzakelijke aanvulling op het werk van oogartsen.

Heb je hier nog vragen over? Aarzel dan niet om me te contacteren.

 

De opticiens trekken naar de Raad van State om het Koninklijk Besluit te laten vernietigen. Dit is dus nog niet het einde van het verhaal. We volgen het verder op en houden jullie op de hoogte!