Optometrie

Koninklijk Besluit in de Praktijk

Het nieuwe Koninklijk besluit in de praktijk

Wat betekent het voor jou als Opticien-Optometrist?

event

Op 9 februari 2023 werd het nieuwe Koninklijk Besluit rond het beroep van Orthoptist en Optometrist gepubliceerd. Wellicht vroeg je jouw beroepserkenning als Optometrist al aan. Maar wat houdt het KB precies in en hoe pas je de bepalingen toe in de praktijk? Welke impact heeft het voor jou én hoe communiceer je het naar je klanten?

Optometrie

Een stoomcursus waar je écht iets mee bent

Onze avonden gemist? De essentie nog even opfrissen? Ontdek hier een beknopt overzicht van wat je moet weten over het KB én de gevolgen voor jouw dagelijkse praktijk:

Het Koninklijk Besluit gelezen? In de download van onze toolset vind je een handig overzicht van toegelaten handelingen.

Beroepserkenning nog niet aangevraagd? Doe dit zo snel mogelijk, hier vind je alle stappen.

Natuurlijk wil je je klanten een vlotte service bieden. Open communicatie met de oogartsen is dan ook belangrijk. Geef je klanten een verwijsbrief mee voor hun afspraak, contacteer de oogarts bij twijfel of boek zelf een afspraak in voor je klant. Maak afspraken met de oogartsen in je buurt hoe jullie de samenwerking vlot kunnen laten verlopen.

Het Koninklijk Besluit kadert het beroep van optometrist als een paramedisch beroep, hetgeen je rol van ‘verstrekker van oogzorg’ benadrukt. Door op regelmatige basis naar de oogarts te gaan, kunnen mogelijke oogaandoeningen vroegtijdig vastgesteld en behandeld worden. Ga hierover in gesprek met je klant, de vertrouwensrelatie met je klant zal enkel versterken. In de download van onze toolset vind je een document dat het gesprek met je klant vereenvoudigd, leg het op je verkooptafel als leidraad.

Het Koninklijk Besluit brengt veranderingen met zich mee die een overgangsfase vragen voor zowel de oogarts, de opticien, de optometrist en de klant. Door een open en constructieve, multidisciplinaire communicatie helpen we onze klanten het beste verder. Altijd met het oog op de beste oogzorg.

Een panel van experts en vakgenoten

Flanders Opticians wil het expertenpanel dat deze avonden heeft mogelijk gemaakt nog expliciet bedanken. Dankjewel Evert Stoot, Viviane De Vries, Michel Daelman en Serge Bruninx.

Image
Image
Image

Test je kennis en ontdek onze handige tools!

Het Koninklijk Besluit in de praktijk? Test je kennis en ontdek onze praktische tools voor in je winkel. Download onze toolset via onderstaand formulier.

Bevestig jouw gegevens en vervolgens zal de toolset automatisch downloaden.