Flanders Opticians

GROEIMOTOR

voor

AMBITIEUZE

Opticiens

Fijn dat je Flanders Opticians wilt leren kennen. Het verhaal achter onze organisatie is er eentje van samenwerking, groei, ambitie en durf. Klaar voor een blik achter de schermen?
icon about

Wie is Flanders Opticians eigenlijk?

Goed dat je het vraagt. Wij zijn het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen zelfstandige opticiens. 100% onafhankelijk, 100% gericht op onze leden en klanten. Met services en ondersteuning die jou helpen groeien.

icon aanpak

Hoe doen jullie dat?

Door de krachten te bundelen. Slimme oplossingen te ontwikkelen voor uitdagingen waar onafhankelijke opticiens mee geconfronteerd worden. En strategische partnerships aan te gaan met sectorpartners in Vlaanderen.

icon missie

Wat houdt dat in?

Dat we het leven van onze leden en klanten eenvoudiger maken. Goedkoper en efficiënter - dat ook. Door samen aan te kopen, drukken we jouw aankoopprijs voor verschillende producten. Door kennis te delen, geven we je toegang tot expertise. En gebruik je services in marketing en technologie die buiten het bereik liggen van individuele opticiens.

Samen staan we sterker. En hebben we een grotere impact op de markt. Ontdek hoe dat concreet werkt:

icon ontstaan

Hoe zijn jullie ontstaan?

Wel, interessant verhaal! Deze 5 mijlpalen geven je alvast een idee:

1989

8 bevriende opticiens onderhandelen voortaan samen hun inkoopvoorwaarden. Flanders Opticians is geboren.

1990

We brengen ons eerste magazine uit. Eerst heet dat 'Ogenblik', dan 'Oogmerk', en 'Eye5'. Vandaag verdelen we ons fel gesmaakte 'Magazien'.

2004

We professionaliseren en nemen onze intrek in onze bureaus in Mechelen.

2015

We lanceren iLens, de eerste B2C-webshop voor lenzen.

2020

We brengen een team van marketing- en technologie-experts samen. Het resultaat: impactvolle marketing- en sales tools.

icon team

Hoe ziet jullie team er uit?

Maak meteen kennis: elk van de experts speelt een cruciale rol in het verhaal van Flanders Opticians. Ze werken elk vanuit hun eigen expertise, met passie en vakmanschap. Jij, de zelfstandige opticien, bent het vertrekpunt van elk verhaal dat ze vertellen en elke oplossing die ze creëren.

icon raad van bestuur

Wie vormt jullie Raad van Bestuur?

Onze Raad van Bestuur is onze rots in de branding. De lijm die alles samenhoudt. Het wijze baken dat ons bijstaat met advies en inzichten. En natuurlijk: ze vormen onze wettelijke vertegenwoordiging.

Jan
Evert
Timothy
icon toekomst

Hoe ziet jullie toekomst er uit?

Aan onze missie verandert niets: de zelfstandige, onafhankelijke opticien klaarstomen voor de toekomst én voorzien van services waarmee hij zijn marktpositie versterkt.

Met Oog op de Toekomst brengen we een mix van tweede- en derde-generatie-opticiens samen. Zij groeiden op in de optieksector. En vormen een dynamische, ambitieuze groep die continu zoekt naar vernieuwende concepten en ideeën waarmee onze opticiens zich kunnen onderscheiden.

Neem voorsprong in de markt van morgen

Flanders Opticians bundelt de krachten van leveranciers en opticiens. Met samenwerkingen op lange termijn én op alle vlakken. Van aankoop tot marketing en administratie: onze services zetten de zelfstandige opticien sterker in de markt.

Andere manieren om ons te zien