Image

Partners van flanders opticians

Pioniers voor de zelfstandige opticiens

Onze opticiens geloven in partnerships die iedereen beter maken. Daarom slaan we bij Flanders Opticians de handen in elkaar met bedrijven die naar de toekomst kijken.

Van glasfabrikant tot ontwikkelaars van administratieve software: door samen te werken, halen we alles uit de kast voor onze opticiens. En helpen we onze partners om hun bereik te vergroten.


Onze partners bieden ...

Diensten die onze opticiens optimaal ondersteunen

Voordelige voorwaarden voor hun product

Ondersteuning bij events, aankopen of digitale vernieuwing


Onze partners genieten ...

Toegang tot succesvolle optiekzaken in één organisatie

Meer bekendheid bij opticiens met een ijzersterke reputatie

Een duurzaam engagement vanuit dé Vlaamse optiekorganisatie

Image

“De samenwerking met Flanders Opticians is heel veelzijdig – van aankoopvoorwaarden tot centrale facturatie of marketing. Soms zitten verschillende opticiens met éénzelfde vraag. Flanders Opticians zorgt dan dat we een eenduidig antwoord kunnen geven. Da’s duidelijk en efficiënt. We maken elkaar ook sterker. Want hoe succesvoller hun marketingcampagnes, hoe beter voor ons!”

Nico Swinnen - Essilor

win-win Voor Onze
Webshop Partners

Deel je productdata, vergroot je bereik

Onze partners leveren hun productinformatie aan. Dat helpt ons om klantvriendelijke webshops te bouwen voor onze opticiens. Zo zetten we het merk van de leverancier extra in de kijker en boosten we de verkoop.

De opticien beschikt over accurate informatie, hoeft zelf niets in te geven in het systeem - en bespaart dus heel wat manuren.

Bovendien koppelen we de stock van onze opticien rechtstreeks aan de webshop. Nóg een besparing van tijd, middelen en geld. Win voor de leverancier, win voor de opticien!

Je productdata delen:

Waarom is dat een goed idee?

Wel, omdat je op die manier toegang krijgt tot de webshops van onze leden. Hun online verkoopkanaal synchroniseert automatisch met de input van jouw bedrijf. En dus ben je zeker van 100% accurate productdata op al die verkoopkanalen. Je visibiliteit stijgt en je bereik ook.

Daarom is dat een goed idee!

Bereik in één klap het klantenbestand van onze opticiens

Jouw productdata, zonder fout online

Snel en eenvoudig synchroniseren

Voor wie?

Onze opticiens staan bekend voor hun kwaliteit en service, en deze uitstraling wordt doorgetrokken in hun webshops.

Dankzij de uitgebreide en accurate productinformatie van onze partners kunnen zij de klant ook online begeleiden naar het kiezen van de juiste bril.

De automatische stockkoppeling zorgt ervoor dat alle monturen onmiddellijk beschikbaar zijn in de winkel én webshop.

Welke data?

Flanders Opticians verzamelt alle data in een productdatabase. Het gaat om:

  • Praktische informatie (merk, fabrikant, leverancier, EAN-code, etc.).
  • De productbeschrijving (materiaal van de bril, kleur, vorm,  etc.).
  • Productfoto’s mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Hoe meer informatie we kunnen verzamelen, hoe beter!

Hoe delen?

De structuur waarin de data wordt aangeleverd is niet zo belangrijk, wij maken de vertaling van jullie datastructuur naar de onze. Idealiter ontvangen we bij de lancering van iedere collectie de productdata, zodat de opticiens steeds kunnen uitpakken met de nieuwste monturen.

Er zijn eigenlijk twee opties:

  • Bij elke nieuwe collectie leveren jullie onze de productinformatie aan in een eenvoudig csv of excel bestand.
  • We leggen een koppeling tussen jullie productdatabase en de onze. Het voordeel? Alles gebeurt volledig automatisch. Eén keer linken – en klaar! Goed gezien, toch?

Vergroot het bereik van je merk: contacteer ons voor het delen van je productdata en vergroot je bereik via de webshops van Flanders Opticians! Neem contact op voor meer informatie en bekijk alvast het overzicht van de productdata:

Image

“Samen met Flanders Opticians bedenken we nieuwe manieren om opticiens écht te helpen. Hoe krijgen we campagnemateriaal en webshopdata makkelijk bij de opticien? Hoe lanceren we promo-acties op een originele manier? Die samenwerking, dat is een echt partnerschap.”

Bob Bernaerts - Safilo

Word ook partner!

Creëer mee de toekomst van onze opticiens

Flanders Opticians kijkt voorbij de grenzen van de optiekwereld. We verkennen partnerships met vernieuwende bedrijven in verschillende sectoren. Het doel: onze opticiens sterker en future-proof maken.

Denk je dat jouw bedrijf mee vorm kan geven aan de toekomst van de optieksector? Met innovatieve kijkoplossingen, digitale technologie of software? Let's talk!

Contacteer ons

Volg ONS & neem contact op